Veel ondernemers vinden het interessant om een bv op te richten, maar weten niet precies wat de voordelen ervan zijn, Hoewel ze wel het een en ander gehoord hebben. Hoe zit het nu precies? In deze blog willen we er meer over vertellen dus lees snel verder doe je voordeel met de tips die we in deze tekst aan je uit de doeken doen.

Een bv oprichten is erg slim, dat kunnen we je verzekeren!

Belastingvoordeel door een BV 

Het is erg makkelijk om een belastingvoordeel te krijgen wanneer je een bv opricht. In principe werkt het heel gemakkelijk: met een eenmanszaak bijvoorbeeld betaal je belasting over de inkomsten, maar wanneer je een bv opricht, dan betaal je belasting over de winst. De grap hiervan is dat de winst natuurlijk lager is dan de inkomsten en dus dat je een belastingvoordeel hebt.

Je privé vermogen is beschermd 

Een bv is een rechtspersoon en komt in de plaats van jouw natuurlijke persoon. Op deze manier is het zo dat je zakelijke vermogen en privévermogen van elkaar gescheiden zijn en dat je privé vermogen op deze manier beschermd is tegen eventuele schuldeisers, mocht je bedrijf failliet gaan.

Kapitaal aantrekken 

Wanneer je een bv opgericht, is het mogelijk om kapitaal aan te trekken. De meeste ondernemers doen dit bijvoorbeeld door aandelen uit te geven. Wanneer je bedrijf nog klein is zal je niet snel aandelen gaan uitgeven, maar eerder dit doen wanneer het bedrijf al groter gegroeid is.

Holding structuur

Om je bedrijfspanden en wagens et cetera te beschermen, is het mogelijk om een holdingstructuur op te richten waardoor ook je zakelijke vermogen van de bv beschermd is. Je zorgt er dan voor dat alle waardevolle zaken als panden en wagens in de holding staan en datgene waarmee je onderneemt, ook wel de werkbv genoemd, al deze zaken niet op naam heeft staan

Pin It on Pinterest