Denk je wel eens: oprichten bv, dat lijkt me best ok? Dan is het fijn om te weten wat je kunt doen en wat de voordelen zijn. Lees snel verder in deze blog, want we nemen het graag met je door. 

Wat zijn de voordelen van een BV?

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan een BV. We nemen ze hieronder met je door: 

Beperkte aansprakelijkheid 

Wanneer je een bv opricht kun je profiteren van een groot voordeel, namelijk dat je niet privé aansprakelijk bent voor eventuele problemen (financieel gezien) met je BV. De bv is namelijk een rechtspersoon. Dat is een juridische constructie. Bij een BV is het dus anders als bij een eenmanszaak waarbij jij zelf als natuurlijke persoon aansprakelijk bent voor de eventuele problemen met je bedrijf. 

16,5 of 25% belasting over de winst 

Leuk om te weten dat je met een BV behoorlijk kunt besparen als het gaat over de belastingen die je moet betalen. Je betaalt geen belasting over de inkomsten maar over de winst. Dit is veel voordeliger.

Meerdere BV’s via een holding 

Wanneer je meerdere bedrijven hebt kun je meerdere bv’s oprichten en dan is het ook mogelijk om deze bv’s onder te brengen in een holding. De bv’s waarmee je werkt, komen met een bepaald ondernemingsrisico. Een holding daarentegen is als het ware een moeder BV waar alle bv’s onder hangen. Met de holding neem je geen risico’s. Alle bv’s zijn van elkaar onafhankelijke rechtspersonen. Ook de holding is een rechtspersoon. In de holding zet je alle waardevolle activa, zoals een pand en sommen geld. Dan staan ze veilig, omdat er geen risico gepaard gaat met een holding. Wanneer een bv (werkbv) omvalt, dan kunnen schuldeisers nooit aan het geld / de waardevolle zaken in de holding komen. 

Startkapitaal is slechts 1 eurocent

Veel mensen denken dat een BV een groot investeringskapitaal of startkapitaal vraagt. Dat is echter niet het geval je hoeft maar één eurocent te hebben. We raden je echter aan om een grotere buffer te kiezen. 

Een professionele indruk

Wanneer graag jezelf op de markt presenteert als een professioneel bedrijf, dan is een BV een goede manier om dit te doen, want het komt echt professioneel over wanneer je een BV opricht. Een stuk meer dan een eenmanszaak, die trouwens gewoon een prima reputatie heeft, maar het gaat er bij hem BV om dat je het groter aanpakt.

Aandelen uitgeven

Het is met een BV mogelijk om aandelen uit te geven en op deze manier kapitaal aan te trekken van investeerders. Zo wordt het makkelijker om te groeien als bedrijf. 

Pin It on Pinterest