CCM online

Jurist ontslagrecht: een belangrijke steun en toeverlaat

Geplaatst op

Wanneer het ontslagrecht om de hoek komt kijken, dan zie je dat de jurist gespecialiseerd in dit soort recht tegelijkertijd op die hoek verschijnt. In deze blog willen we je graag meer vertellen over wat nu precies de voordelen zijn van een jurist in de arm nemen. Het gaat je boven alles veel stress en rompslomp schelen. Al was het maar omdat je je niet hoeft in te lezen in het juridisch jargon. 

Wanneer ga je als werknemer voor een jurist ontslagrecht?

Er kunnen zich bepaalde situaties op het werk voordoen waarbij een jurist ontslagrecht echt nodig is. Bijvoorbeeld wanneer er fouten gemaakt zijn tijdens een procedure of wanneer het ontslag onterecht was. Je wilt als werknemer met een dreigend of reeds aangezegd ontslag eigenlijk altijd wel een jurist aan je zijde als het gaat om ontslag en ontslagrecht. Dit vanwege het feit dat een jurist jou als het ware ontzorgt. Deze expert gaat helemaal voor jouw belangen en zal onafhankelijk maar dus wel partijdig kijken naar de casus. In vele gevallen zullen de resultaten van het aanvechten van het ontslag beter te noemen zijn dan wanneer je als leek zelf aan de slag gaat om een ontslag aan te vechten. 

Een werkgever heeft veel baat bij een jurist ontslagrecht 

In de praktijk van de werkgever is het erg belangrijk dat de regels van de wet in acht genomen worden. Als een werkgever dit niet doet, dan heeft de medewerker allerlei extra rechten waar hij of zij zich op kan beroepen in het nadeel van de werkgever. Een jurist kan werknemers behoeden voor eventuele dwalingen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat (in het geval van emotionele betrokkenheid) er een onafhankelijke expert is die kan helpen bij het ontslagproces. Zo weet je zeker dat de regels gevolgd worden en dat iedereen zijn rechten krijgt. Na een ontslag kan een ieder weer nieuwe paden inslaan. Ontslagsituaties moeten zeker niet te lang duren. Voorkom extra problemen door een jurist in de arm te nemen bij dergelijke kwesties.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden