Geplaatst op
Jaarlijks gebeuren er in Nederland helaas toch nog ongelukken op de werkvloer en dan is natuurlijk de vraag wie daarvoor verantwoordelijk is en hoe het allemaal gaat met de schadevergoedingen die komen kijken bij dergelijke ongelukken. In deze blog willen we graag meer vertellen over wat er mogelijk is in bepaalde situaties. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. Wanneer je deze blog uit hebt, dan is het leuk om onze andere blogs ook nog eens even te lezen we houden je graag op de hoogte over alles wat te maken heeft met zaken doen, de werkvloer en communicatie.
Ongeluk op de werkvloer
In principe is de werkgever verantwoordelijk voor een veilige plek om te werken zodat werknemers geen risico’s lopen als ze aan het werk zijn. Daarvoor zijn ook allerlei veiligheidsvoorschriften die in acht genomen moeten worden en die ook gecheckt worden door de desbetreffende organisaties die vanuit overheidswege daarmee belast zijn.Toch kan er zich een ongeluk voordoen, wie is er dan verantwoordelijk? Het is natuurlijk situatieafhankelijk wanneer de werkgever alles gedaan heeft om een veilige situatie te creëren en de medewerker heeft zelf nalatig gehandeld, veiligheidsvoorschriften in de wind geslagen, dan zal het eerder zijn dat een rechter zal oordelen dat de werknemer in kwestie het ongeluk te verwijten is. Daarom is het ook erg belangrijk om indien mogelijk direct bewijsmateriaal te verzamelen over hoe de situatie was ten tijde van het ongeluk.
Afwikkeling van de schadevergoedingen
Als we van de situatie uitgaan waarin de werkgever nalatig is geweest, dan hebben we een aansprakelijke waardoor we een schadevergoeding van kunnen eisen. Je kunt een materiële schadevergoeding eisen waarbij dus de schade aan bijvoorbeeld persoonlijke bezittingen gedekt wordt, maar er bestaat ook een immateriële schadevergoeding. Dit is bijvoorbeeld schade aan je hand waardoor je niet meer bepaalde werkzaamheden kan vervullen en waardoor bijvoorbeeld ook je carrière binnen een bedrijf of branche verminderd succesvol zou kunnen zijn. Er bestaan bepaalde schadevergoedingen die in verhouding staan tot de letselschade die iemand opgelopen heeft.
Wij raden je aan om je letselschade claim altijd door een letselschadebureau te laten uitvoeren, zij kunnen je helpen sneller en beter processen in gang te zetten. Daarbij werken ze ook gratis voor je omdat juridische kosten in de schadeclaim ingecalculeerd kunnen worden. Voordat ze je gratis gaan helpen, willen ze wel eerst weten dat je daadwerkelijk recht hebt op de letselschadevergoeding. Daarom is het belangrijk om een goed juridisch dossier bij hen in te leveren (dat je dus vanaf het begin goed moet bijhouden, compleet met medische gegevens).
Gerelateerde berichten
Waarom een vloer kopen bij een gietvloerbedrijf
Je ziet gietvloeren steeds meer en meer. Dit is niet verrassend aangezien gietvloeren zoveel voordelen hebben. Gietvloeren zijn naadloze vloeren met...
Situaties waarin een familierecht advocaat raadzaam is
Een familierecht advocaat helpt cliënten om hun positie in een geschil te vinden en problemen op te lossen in familiaire sfeer. Deze zaken kunnen...