Een merknaam registreren is erg belangrijk om online bescherming voor je bedrijf te garanderen. In deze blog willen we graag een aantal zaken met je doornemen. Lees deze tekst snel door omdat je op die manier te weten kunt komen waarom het essentieel is om je merknaam te laten registreren. Heb je een uitvinding gedaan? Dan is het erg belangrijk om als bedrijf je kennis te laten vastleggen door middel van een patent. Hoe dit zit bespreken we ook in deze tekst. Lees snel verder en doe je voordeel met de informatie. 

Hoe beschermt een merknaam registratie je?

Wanneer je actief bent op de markt, dan is het belangrijk dat je je bedrijf beschermt. Dit komt omdat er altijd kapers op de kust zijn. Die willen profijt trekken van je bedrijfsnaam, producten, diensten of reputatie. De meest voorkomende reden is dat een idee overgenomen wordt. Dit hoeft niet per se met een slechte intentie te zijn, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij een idee bedenkt, ontwikkelt en dat een ander daar dan kosteloos mee aan de haal kan gaan. Om dit te voorkomen kun je een merknaam registreren. Daarbij wordt ook je logo geregistreerd. Het is wel belangrijk om te weten dat je in principe altijd een unieke bedrijfsnaam en een uniek logo moet maken. Dan alleen kun je ze laten registreren. Er zijn overigens nog wat meer eisen. Meer informatie hierover vind je op intellectueeleigendom.nl.

Wat is een patent? 

We raden je aan om een patent aan te vragen. Dit is een registratie van kennis die jij hebt opgedaan. Het gaat dan meestal over een technische uitvinding. Ook de receptuur van een medicijn of vaccin is te patenteren. De bedoeling is natuurlijk dat wanneer iemand moeite gedaan heeft iets uit te vinden, daar veel geld aan uitgeeft, dat niet zomaar iemand anders het idee kan ´overnemen´. Het is erg belangrijk dat je dus een patent aanvraagt om zo je eigendommen en ideeën te beschermen. 

Pin It on Pinterest