Een familierecht advocaat helpt cliƫnten om hun positie in een geschil te vinden en problemen op te lossen in familiaire sfeer. Deze zaken kunnen heel uitlopend zijn en voor meerdere dingen ingezet worden. Om een beetje een beeld te krijgen waarbij het handig is om een familierecht advocaat in te schakelen, geven we je een aantal voorbeelden.

Je bent niet bekend met familierecht

Het in je eentje oplossen van een voogdijzaak vereist veel onderzoek en planning. Procesvoerders moeten de wetten die op hun zaak van toepassing zijn grondig begrijpen. Bovendien zijn zij als enige verantwoordelijk voor het bijhouden van papierwerk, deadlines en gerechtelijke data.

Advocaten kennen de ins en outs van de rechtsgang. Ze vullen verzoekschriften in, overleg met betrokkenen, bemiddelen met andere partijen en wonen hoorzittingen elke dag bij. Een advocaat is niet alleen een juridisch expert, ze zijn je advocaat. Wanneer je een familierecht advocaat hebt, dan weet je dat iemand met jouw zaak bezig is en het beste er voor je uit probeert te halen.

Je ex wil niet dat je je kinderen ziet

Als je ex probeert te interfereren in je relatie met je kinderen, kun jejeoverwegen een advocaat in te huren om u te vertegenwoordigen. Het belemmeren van je contact met de kinderen, het ontzeggen van ouderschap, of het afzeggen op het laatste moment zijn voorbeelden van gedragingen die rechtvaardigen dat je een advocaat inschakelt om je te helpen. 

Houd gedetailleerde documentatie van een van deze gedragingen bij en deel ze met je advocaat. Registreer gemiste ouderschaps tijd en de details eromheen. Houd een bestand van alle correspondentie tussen jou en de andere ouder, met inbegrip van telefoongesprekken, e-mails, sms-berichten, en alle andere vormen van contact. Deze records kunnen nuttig zijn als bewijs in de rechtbank. 

Je bent bang dat je kinderen gevaar lopen

In aanvulling op het bovenstaande punt, kunnen er extreme gevallen voorkomen. Je denkt dat je kinderen in gevaar zijn. Mensen die in relaties met geweld te maken hebben gehad, kunnen met veel obstakels te maken krijgen. Het is redelijk om bezorgd te zijn over mogelijke revanches. Mishandelaars zetten hun misbruik vaak voort via de juridische weg. Bij deze vorm van huiselijk geweld wordt het rechtssysteem als wapen gebruikt. Telkens wanneer je denkt dat je kinderen in direct gevaar zijn, moet je 112 bellen.

Pin It on Pinterest