CCM online

Waarom juist kiezen voor een maatwerk webshop?

Geplaatst op

Als je kijkt op het internet zijn er oneindig veel webshops te vinden. Voor ieder product zijn er misschien wel honderd verschillende webshops. Iedere webshop ziet er hetzelfde uit en heeft vaak hetzelfde design. Wil je ook een webshop beginnen voor je onderneming? Dan is het van belang dat je niet kiest voor een standaard webshop, maar juist voor een maatwerk webshop. Deze laat je natuurlijk maken door een specialist en de kosten liggen hiervoor een stuk hoger, maar dit is zeker de moeite waard. Waarom is dit de moeite waard? In dit artikel zetten we de voordelen op een rijtje, zodat je er meer over te weten komt.

1: Sterke start

Iedere ondernemer wilt kosten besparen aan het begin van het bedrijf. Begrijpelijk, maar op sommige zaken moet er niet bespaard worden. Veel ondernemers kiezen voor een standaard webshop, maar dit kan tegenvallen. Zo kan de omzet zo hard stijgen dat de ondernemer alsnog kiest voor een maatwerk webshop. Handig, maar dit betekent wel dat je twee keer betaald voor een webshop. Doe dit niet en kies vanaf het begin direct voor een maatwerk webshop, zo heb je een sterke start.

2: Uniek

Vaak is het onderscheidend vermogen van je website of webshop de sleutel naar online succes. Zoals eerder genoemd zijn de meeste webshops gelijk aan elkaar en kun je dit makkelijk terugzien aan het design. Met een maatwerk webshop heb je dit probleem natuurlijk niet en is deze vrij uniek. Je kunt op deze manier jezelf onderscheiden van je concurrenten. Een maatwerk webshop heeft vaak een uniek design en heeft vaak een eigen huisstijl als herkenningspunt.

3: Vindbaarheid

Het is van belang dat je webshop goed vindbaar wordt in de zoekmachine van Google. Met een standaard webshop is dit moeilijk, omdat deze vaak niet gebruiksvriendelijk is. Google vindt dat niet fijn en geeft de webshop weinig waarde, waardoor je laag in de zoekresultaten komt. Een maatwerk webshop heeft de juiste relevante content en is vaak gebruiksvriendelijk met korte laadtijden, hierdoor komt de maatwerk webshop hoger in de zoekmachine van Google

Gerelateerde berichten

Over ons

Wij zijn jouw bron voor inspirerende inzichten in commercie, communicatie en klantenzorg. Wij ondersteunen de ontwikkeling van professionals met onze boeiende en informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ ccmonline.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden