CCM online

Zo creëer je een productief kantoor

Geplaatst op

Productiviteit is het hart en ziel van een bedrijf. Als je wil dat je werknemers productiever te werk gaan, kan het aankomen op de structuur en de omgeving van je kantoor. Niet alleen de locatie, maar ook de indeling van het kantoormeubilair en de apparatuur, de stroom tussen de verschillende ruimtes en de algehele sfeer van je kantoor beïnvloedt de productiviteit. Lees in deze blog tips en adviezen over hoe je de productiviteit van je bedrijf verhoogt.

Creëer mogelijkheden voor beweging

De beste manier om gefocust te blijven tijdens een lange dag werken, is door te erkennen wanneer je je limiet hebt bereikt. Veel korte en snelle pauzes verdeeld over de dag zorgen ervoor dat je frisser verder werkt. Deze manier van pauzeren werkt bovendien beter dan één lange pauze over de hele werkdag. Bijvoorbeeld een zit-sta-bureau moedigt aan om tijdens de werkdag van houding te veranderen, maar je kunt ook andere bewegingsmogelijkheden in je kantoor bouwen. Bovendien is een goede bureaustoel altijd het investeren waard.

Plaats planten

Een assortiment planten is niet alleen voor mooie foto’s op sociale media. Ze hebben ook veel nut in een kantoor. Het is leuk om de ruimte een beetje levendiger te maken en daarnaast zorgen planten voor een schonere lucht. Dit motiveert werknemers om energieker en creatiever te zijn, en planten verminderen stress, bewijzen meerdere studies.

Geef gadgets een thuis

Smartphones, tablets en andere gadgets kunnen je helpen georganiseerd en efficiënt te blijven werken, maar ze kunnen ook een grote afleiding en tijdverspiller zijn. De beste manier om deze tijdverspilling te voorkomen, is door een plekje te vinden voor deze gadgets en ze daar te laten. Bewaar ze op een speciale plek terwijl je je werk doet, zodat je niet afgeleid wordt gezet door een constante stroom van meldingen. Een goede plek om je elektronica op te bergen is in een lade. Uit het oog, uit het hart.

Gerelateerde berichten

Waarom een vloer kopen bij een gietvloerbedrijf

Je ziet gietvloeren steeds meer en meer. Dit is niet verrassend aangezien gietvloeren zoveel voordelen hebben. Gietvloeren zijn naadloze vloeren met...

Lees meer

Situaties waarin een familierecht advocaat raadzaam is

Een familierecht advocaat helpt cliënten om hun positie in een geschil te vinden en problemen op te lossen in familiaire sfeer. Deze zaken kunnen...

Lees meer

Over ons

Wij zijn jouw bron voor inspirerende inzichten in commercie, communicatie en klantenzorg. Wij ondersteunen de ontwikkeling van professionals met onze boeiende en informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ ccmonline.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden